ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ  ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΑÏΚΩΝ  ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ και ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ

1. ΚΥΘΗΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

2. ΚΥΘΗΡΑΪΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ-ΑΘΗΝΩΝ

3. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΥΘΗΡΑΪΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

4. ΚΥΘΗΡΑΪΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΤΡΙΦΥΛΛΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΥΘΗΡΙΩΝ

                                                                                                                                                                                                                                                                                                18/1/2024

Με την από 8/1/2024 ανακοίνωση του Εξωραϊστικού Συλλόγου Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου «Η Μυρτιδιώτισσα» και την από 15/1/2024 ανακοίνωση του Τριφυλλείου Ιδρύματος Κυθηρίων σχετικά με την αξιοποίηση του Πνευματικού Κέντρου Κυθηρίων στον Άλιμο Αττικής, τα Διοικητικά Συμβούλια των παραπάνω Κυθηραϊκών Σωματείων και Ιδρυμάτων ομόφωνα αποφάσισαν τα ακόλουθα:

  1. Όλες οι ενέργειες στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες (Υπ. Οικονομικών, Περιφέρεια Αττικής και ΚΕΣΥΠΟΘΑ) σχετικά με την αξιοποίηση του οικοπέδου συνολικής επιφάνειας 3.431,50 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στον Άλιμο Αττικής, ιδιοκτησίας του Τριφυλλείου Ιδρύματος Κυθηρίων και οι οποίες έγιναν με μοναδικό σκοπό την εξασφάλιση πόρων για τη λειτουργία του Οίκου Ευγηρίας Κυθήρων, τυγχάνουν της απολύτου εγκρίσεώς μας.
  2. Όλα όσα είχαν προηγηθεί κατέληξαν τον Οκτώβριο του έτους 2015 στην υπογραφή συμβολαιογραφικής τροποποίησης του τρόπου δωρεάς από τον Οικοδομικό Συνεταιρισμό Κυθηρίων «Παναγία Μυρτιδιώτισσα» για την αξιοποίηση του ακινήτου και οι όροι της συμφωνίας αυτής έχουν τηρηθεί στο ακέραιο, όπως ακριβώς αναφέρονται στην από 15/1/2024 λεπτομερή ανακοίνωση του Τριφυλλείου Ιδρύματος Κυθηρίων, στην ιδιοκτησία του οποίου έχει περιέλθει το εν λόγω ακίνητο.
  3. Οι πόροι και οι ωφέλειες που θα προκύψουν από την ανέγερση οικιών και Πνευματικού Κέντρου, σύμφωνα με τους όρους δόμησης της περιοχής, θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την κάλυψη των οικονομικών αναγκών λειτουργίας του Γηροκομείου Κυθήρων, το οποίο ήταν και παραμένει ελλειμματικό με τις ζημίες να καλύπτονται από το Τριφύλλειο Ίδρυμα Κυθηρίων σε ετήσια βάση, αλλά και, όσον αφορά το Πνευματικό Κέντρο, για χρήση των κατοίκων, αφού θα χρησιμοποιείται από τον Σύλλογο Περιοχής Κυθηρίων Αλίμου.
  4. Η επιδιωκόμενη από τον Δήμο Αλίμου αλλαγή χρήσης, μόνο για το συγκεκριμένο οικόπεδο, σε αντίθεση με όλα όσα ισχύουν στην υπόλοιπη περιοχή, είναι μεροληπτική και άδικη και αντιβαίνει ευθέως στο πνεύμα και το γράμμα της δωρεάς του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Κυθηρίων «Παναγία Μυρτιδιώτισσα» προς το Τριφύλλειο Ίδρυμα Κυθηρίων, θα έχει δε ως βέβαιο αποτέλεσμα τη διαιώνιση της παρούσας κατάστασης, χωρίς καμία αξιοποίηση του ακινήτου, το οποίο αποτελεί σημαντικό περιουσιακό του στοιχείο.

Σε συνέχεια των ανωτέρω τα Κυθηραϊκά Σωματεία και Ιδρύματα συμπαραστεκόμαστε στην προσπάθεια του Τριφυλλείου Ιδρύματος Κυθηρίων να αξιοποιήσει το ακίνητο του Αλίμου με γνώμονα την υπεράσπιση του κοινωφελούς σκοπού του Ιδρύματος, τηρώντας πάντα τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για την τήρηση του τρόπου.

 

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΘΗΡΑΪΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΑΘΗΝΩΝ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΦΛΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΘΗΡΑΪΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ-ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΡΙΣΗΣ

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΥΘΗΡΑΪΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΙΤΗ ΑΡΩΝΗ-ΤΣΙΧΛΗ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΘΗΡΑΪΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ