Χορηγίες από το Ίδρυμα στην πενταετία 2011-2015.


Δεδομένου ότι το πρωτεύον μέλημα του Ιδρύματος αναφορικά με το κοινωνικό του έργο είναι η οικονομική ενίσχυση του γηροκομείου, το Τριφύλλειο επιχορήγησε το γηροκομείο με το ποσό των 390.000 Ευρώ στην την πενταετία 2011-2015 για την κάλυψη των ετησίων ελλειμμάτων του. Πέραν αυτού, λόγω της μεγάλης αύξησης των κατάκοιτων, το ΔΣ αποφάσισε να δωρίσει στο γηροκομείο 15 ανατομικά  κρεβάτια αξίας 17.000 ευρώ περίπου προκειμένου να βελτιώσουν την καθημερινότητα τόσο των τροφίμων όσο και των υπαλλήλων του Γηροκομείου.
 
Το Ίδρυμα, δείχνοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για την μαθητιώσα νεολαία των Κυθήρων, και μέσα στους περιορισμούς που επιβάλουν εκάστοτε οι οικονομικές του συνθήκες, καθιέρωσε από το 2009 την απονομή ετήσιων μαθητικών βραβείων αριστείας, συνοδευόμενων από χρηματικά ποσά για τους τρεις πρωτεύοντες αποφοίτους του λυκείου και τους τρεις πρωτεύοντες αποφοίτους του γυμνασίου. Στην πενταετία 2011-2015 διατέθηκαν 25.450 Ευρώ για τα βραβεία αυτά. Αλλά πέραν των βραβείων, το Ίδρυμα  διαθέτει κάθε χρόνο μικρό αριθμό ιδιόκτητων διαμερισμάτων του για την δωρεάν στέγαση φοιτητών και φοιτητριών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα.

Αναγνωρίζοντας το κοινωνικό έργο του Μητροπολίτη μας, το ΔΣ χορήγησε στην Μητρόπολη Κυθήρων το συνολικό ποσό των 20.000 Ευρώ, στην περίοδο 2011-2015.

Άλλες μικρότερες οικονομικές ενισχύσεις της περιόδου αυτής είναι και οι παρακάτω:
Στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Αθηνών δόθηκαν στην πενταετία συνολικά 4.650 Ευρώ, για διαφόρους σκοπούς, όπως η συντήρηση των Κυθηραϊκών εφημερίδων και η λειτουργία του χορευτικού τμήματος και της χορωδίας. Για την διευκόλυνση διεξαγωγής των δύο αυτών δραστηριοτήτων, το Ίδρυμα έχει επίσης παραχωρήσει στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο κάθε Σάββατο απόγευμα την αίθουσα του 7ου ορόφου, καθώς και ένα κενό γραφείο στον 6ο όροφο της οδού Θεμιστοκλέους 5.

Στο ΚΙΠΑ διατέθηκαν 4.740 Ευρώ για την έκδοση του βιβλίου του συμπατριώτη μας χαράκτη αείμνηστου Βασίλη Χάρου.

Στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Κυθήρων για εκδήλωση προς τιμή του καθηγητή της Οξφόρδης Χάξλευ για τις πρώτες του ανασκαφές στα Κύθηρα δόθηκαν 1.000 Ευρώ και για την Επιτροπή Εθελοντισμού-Ακτιβισμού για τον καθαρισμό του Καψαλιού άλλα 1.000 Ευρώ.

Η Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας (Αικατερίνη Τρανταλίδου) για έρευνα στο σπήλαιο Καταφυγάδι στο Μυλοπόταμο, χορηγήθηκε με 3.000 Ευρώ.

Ο Εξωραϊστικός-Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Πελαγίας ενισχύθηκε με 1.000 Ευρώ για την συμμετοχή της χορευτικής του ομάδας στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών στη Βιέννη που προβλήθηκαν τα Κύθηρα..

Τέλος, σε ατομικό επίπεδο, έχομε βοηθήσει οικονομικά δύο οικογένειες στο νησί με 2.000 και 3.000 Ευρώ αντίστοιχα για την αντιμετώπιση σοβαρότατων οικογενειακών προβλημάτων.

Εν κατακλείδι, παρά τους σημαντικά περιορισμένους  πόρους του Ιδρύματος, μετά την φορολογία, το ΔΣ κατάφερε όχι μόνο να κρατήσει όρθια και ζωντανά το Ίδρυμα και το γηροκομείο, αλλά και να διαθέσει σε χορηγίες συνολικά στην πενταετία 472.840 Ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των 407.000 Ευρώ στο γηροκομείο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.