Στις 13 Αυγούστου 2022, το Διοικητικό Συμβούλιο του Τριφυλλείου Ιδρύματος Κυθηρίων, εκτελώντας την ομόφωνη απόφασή του της 4ης Ιουλίου 2022, με την οποία ο John Kallinicos από το Brisbane της Αυστραλίας ανακηρύχτηκε Μεγάλος Ευεργέτης, και η κοινωφελής Εταιρεία  Panaghia Myrtidiotissa Ltd.του Brisbane την οποία διευθύνει, αναβαθμίστηκε από Ευεργέτης σε Μεγάλο Ευεργέτη του Γηροκομείου Κυθήρων, τους απένειμε τιμητικές πλακέτες. Την πλακέτα για λογαριασμό της Εταιρείας παρέλαβε το μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου Anthony Konomos. Τα ονόματα των δύο τιμωμένων θα αναρτηθούν στην μεγάλη πλάκα ευεργετών του Γηροκομείου.

 Το Τριφύλλειο Ίδρυμα τίμησε τον John Kallinicos για τις συνεχείς διαχρονικές προσπάθειές του να εξασφαλίσει μεγάλες δωρεές από την Panaghia Myrtidiotissa Ltd., και την Εταιρεία για την γενναιόδωρη συνολική χορηγία της 400.000 δολαρίων Αυστραλίας. Η πρώτη δόση των 200.000 δολαρίων χρησιμοποιήθηκε για την εξωτερική θερμομόνωση του κτιρίου του γηροκομείου, ενώ το εναπομείναν υπόλοιπο  των 200.000 δολαρίων  θα διατεθεί για την κάλυψη μέρους των προ-υπολογιζόμενων δαπανών 1 εκατομμυρίου Ευρώ για την συνολική ανακαίνιση των εσωτερικών χώρων του γηροκομείου.

Λόγω λήψεως των απαραιτήτων μέτρων προστασίας από τον Κορωνοϊό, η απονομή έγινε αναγκαστικά με μια σεμνή  τελετή στο κτίριο του παλιού σχολείου Φρατσίων, χωρίου καταγωγής του Καλλίνικου, και με την παρουσία, μόνον, των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Τριφυλλείου Ιδρύματος και των μελών της Τοπικής Εφορίας του Γηροκομείου.